FAQ

Ja eller internationellt id-kort om resan går inom eu.

Hur mycket erfarenhet du behöver varierar på våra resor och kurser.Det är dock oftast inga att delta i våra olika event! Var inte orolig, vi är här för att coacha dig och tillsamman utveckla dig som mc förare. Det är det som är kärnan i Adventurecoachs verksamhet!

Några delar är grundläggande för alla event. Du bör klara av start i backe samt känna dig bekväm i din mc-körning. Våra kurser är det i allmänhet inga problem att delat på efter din egen nivå om inget annat anges. Du anpassar lätt utmaningen till en nivå du känner dig bekväm med , det är då man utvecklas som bäst!

Resor som bara är på asfalt är det i allmänhet inga problem att delta i oavsett nivå. Vissa resor på grus som kräver mer vana och då är det tydligt beskrivet i eventet. Hör gärna med oss om du känner dig fundersam. 

 

Ett event i Spanien börjar ca 09:00 på morgonen och avsluts på på hotellet igen vid ca17-18.

Du behöver ta med din vanliga MC-utrustning och klädr efter väder: hjälm, handskar, jacka, Ryggskydd, byxor samt stövlar. Värmen kan variera mycket under dagen så ett underställ samt en extra tröja är att rekommendera. Det finns väskor på varje MC så det är inga problem att förvara extra kläder. Har ni problem att klara vikten på ert flyg bagage så kan vi tipsa om att ta på er MC-jackan kanske stövlar med osv och ha de vanliga kläderna i väskan. Tänk på att skydda hjälmen om den åker i resväskan. Placera den i mitten av väskan så skyddas den bättre mot eventuella stötar i lastningen, alternativt ta hjälmen som handbagage.

Utöver MC-kläder så behöver du vanliga kläder. Vi kommer att äta på restauranger så ledig klädsel passar bra. Vissa hotel har krav på hotellet kräver långbyxor vid middag. Glöm inte att packa ner pass samt giltigt körkort och ett glatt humör.

Det funkar oftast bra med kort. Det är dock bra att ha kontanter (euro), i Spanien fungerar inte kort på alla ställen. Det finns ofta uttagsautomat så tex Malaga flygplats.

Du behöver alltid ta med ditt europeiska sjukförsäkringskort (EU-kortet) när du åker utomlands. Det är ett konkret bevis på att du är försäkrad i ett EU-land. Detta beställs via försäkringskassan och leveranstiden är upp till 10 dagar.

Detta skiljer sig från olika event. Kolla noga upp vad som gäller för eventet du ska delta i. Detta finns att läsa överst i avtalstexten på denna sidan. Om Deltagaren använder egen mc  gäller deltagaren egen försäkring och Adventurecoach har inget ansvar i någon försäkringsfrågan.

Ett tips är att kolla om din hem/reseförsäkring kan erbjuda eller innehåller självriskeliminering. Annars kan tex erv.se ofta erbjuda detta.

 Resevillkor

När du bokar detta event med Trafikcoach i Kalmar AB (Anders trafikskola och Adventurecoach Sweden) Här under nämnd som Adventurecoach gäller följande villkor.

När du betalar din anmälningsavgift accepterar du nedanstående villkor.

Självrisk för hyrmotorcykel

Asfalt i februari södra spanien: Självrisk på 2000 euro reserveras på kundens kort under resan. Kan reduceras till 1000 euro till en kostnad av 19 euro/dag eller 500 euro av 35 euro/dag. Hyres tiden är 5 dagar. 

Ett tips är att kolla om din hem/reseförsäkring erbjuder självriskeliminering mot en extrakostnad. Om inte kan man teckna en hos tex erv.se

RESEGARANTI.

Erhålls vid event/resa som kräver detta av Trafikcoach i Kalmar AB (Adventurecoach) eller av våra resepartners.

HUR BOKAR JAG?

Du bokar genom att fylla i bokningsformuläret på e-handeln. Du kan också boka på telefon eller via Email.

ANMÄLNINGSAVGIFT OCH SLUTLIKVID

Efter din bokning och betalning på Anders trafikskolas e-handel skickar vi en bekräftelse på mail. I mailet framgår hur och när du ska slutbetala eventet.

FLYGBILJETTER

Krävs flyg  till destinationen ingår detta ej i resans pris utan bokas och betalas av deltagaren själv om inget annat anges i resebeskrivningen Det är också deltagarens ansvar att meddela Adventurecoach när denne beräknas anlända till flygplatsen. Transfer från/till flygplatsen på resor utanför Sverige ingår vanligtvis i resans pris om annat ej anges.

PASS

Alla deltagare måste ha ett giltigt pass eller internationellt id-kort vid resa utomlands. Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter planerad hemkomst.

KÖRKORT

För att som förare kunna delta på våra resor måste du inneha och visa upp giltigt körkort för tung motorcykel (A). Eventuellt kan A2 lösas på vissa kurs event, fråga Adventurecoach. Vid event där deltagarna använder egen mc kan förare med A1 och A2 körkort ofta delta utan problem, kontrollera dock detta med Adventurecoach innan bokning.

AVBESTÄLLNING AV RESA

Avbeställning ska göras omedelbart då hinder för resa uppkommer.

VAD KOSTAR DET OM JAG MÅSTE AVBOKA?

Resa utanför Sverige: Vid avbokning  mer än 90 dagar före resans start skall deltagaren erlägga anmälningsavgiften i avbokningskostnad.
Avbokning 90–60 dagar före resans start, kostnad 75% av resans pris.
Avbokning mindre än 60 dagar före resans start, kostnad 100% av resans pris.

Event/kurs i Sverige 

VAD GÄLLER OM RESAN BLIR INSTÄLLD?

Om Adventurecoach väljer att ställa in resan återbetalas 100% av kostnaden. Detta meddelas vanligtvis minst 90 dagar innan utbildningsstart, men kan ske så sent som 7 dagar innan. Adventurecoach kan inte hållas ansvariga för eventuella övriga förlorade kostnader, som tex. biljetter, hotell etc. i samband med inställd resa.

ÄNDRINGAR AV BOKAD RESA

Ändringar som innebär annat resmål eller nytt datum är att betrakta som avbeställning och ny beställning.

ÄNDRING AV PRISET

Adventurecoach har rätt att höja resans pris om kostnadsökningar skett på grund av ändringar i transportkostnader, ändringar i skatter, tullar, avgifter eller ändringar i växelkurser. Prishöjningen meddelas normalt innan slutbetalning ska ske, men kan i undantagsfall även tas ut senare, dock senast 45 dagar före avresa.

RESEFÖRSÄKRING

Resenären är skyldig att ha fullgod sjuk- och olycksfallsförsäkring som även täcker motorcykelkörning och eventuell hemtransport. Bevis på sådan ska kunna visas upp på anfordran.

SKADOR & FÖRSÄKRING MOTORCYKLAR

Varierar pga olika samarbetspartners. se resebeskrivning.

AVBESTÄLLNINGSSKYDD

Vi rekommenderar alla våra kunder att se över vilket skydd man har genom sin hemförsäkring. Vanligtvis finns där ett avbeställningsskydd som täcker hela beloppet eller en viss summa. Om inte denna försäkring täcker hela beloppet finns ibland en möjlighet att uppgradera detta hos försäkringsbolaget.

TIDTABELLER

Adventurecoach kan ej ansvara för eventuella tidtabellsändringar. Tag därför för vana att alltid kontrollera med det aktuella flygbolaget och återbekräfta din platsreservation. Adventurecoach ansvarar inte för eventuellt missat flyg beroende på ändrade tidtabeller eller försenat flyg.

BAGAGE

Om ditt bagage blir skadat eller kommer bort under flyg resan, måste du omedelbart vid ankomst till flygplatsen rapportera detta. Att så skett är en förutsättning för att ev. ersättningsanspråk ska kunna behandlas. Flygbolagen har egna regler för utbetalning som ska täcka ev. inköp av nödvändiga artiklar.

PROGRAMÄNDRINGAR

Adventurecoach förbehåller sig rätten att göra ändringar av uppgifter i broschyrer och på hemsidan utan vidare tillkännagivande. Adventurecoach förbehåller sig också rätten att företa ändringar av de avtalsvillkor som gäller för resan utan vidare tillkännagivande.

HEMSIDOR

Vi garanterar ej riktigheten i uppgifter lämnade på andra hemsidor än vår egen. Det gäller även länkar till andra sidor.

REKLAMATIONSFRIST

Krav på prisavdrag eller skadestånd ska framställas till Adventurecoach så snart som möjligt och senast två månader efter genomförd resa.

VÅR DATASKYDDSPOLICY (GDPR)

Hantering av uppgifter
Personuppgifterna är tillgängliga för de som arbetar med kundrelaterade data och marknadsföring hos Adventurecoach. Vidare kan uppgifter som leveransadress och beställda produktartiklar skickas vidare till våra leverantörer i de fall vi skickar från extern part. Du har rätt att begära tillgång till, rättelse och radering av personuppgifter, begränsning av personuppgifter och känsliga personuppgifter. För att ha en giltig bokföring kan vissa uppgifter enligt lag inte alltid raderas.

Ändring eller radering av personuppgifter
Har du tidigare gett oss samtyckte att samla in och lagra dina personuppgifter så har du rätt att kontakta oss för att återkalla detta. Det går utmärkt att kontakta oss via mejl om du har en förfrågan som avser personuppgifter. Kontakta i så fall oss från den e-post du tidigare har använt dig av när du har besökt oss, alternativt vill vi att du på annat sätt kan identifiera dig för att säkerställa din identitet.

Notera att du alltid har rätt att klaga till Datainspektionen om ni anser att vi brister i vår hantering av personuppgifter, men givetvis är vi tacksamma om ni i första hand kan kontakta oss så att vi har möjlighet att förbättra oss.

Åtgärdsplan
Om vi misstänker att något har inträffat som berör personuppgifter, exempelvis en intrångsattack mot en databas så kommer Datainspektionen att meddelas inom 72 timmar tillsammans med följande information:
Vilka uppgifter som berörts
Antalet det berör
Potentiella konsekvenser
Vidtagna åtgärda och planerade åtgärder
Om incidenten kan leda till att personer utsätts för allvarliga risker som exempelvis id-stöld, bedrägerier eller diskriminering så kommer även de drabbade att bli informerade. Om vi ej anser att en sådan risk förekommer görs en bedömning från fall till fall huruvida den drabbade ska bli informerad och i så fall vilken metod som ska användas. Alla incidenter som berör personuppgifter kommer att dokumenteras.

Personuppgiftshantering gällande offert, avtal, kundmöten och beställning
Personuppgifter och relaterad information som kan samlas in vid offert, avtal, kundmöten och beställning:
Förnamn
Efternamn
Adress
Telefonnummer
E-post
Personnummer
Personuppgifter och relaterad information om en order eller offert lagras i vårt ekonomisystem med syfte att följa bokföringslagen samt för att upprätthålla en affärsrelation mellan kund och Adventurecoach. Personuppgifter som är kopplade till beställningar i vårt ekonomisystem lagras i minst 7 år enligt bokföringslagen.

Besökare som registrerat sig för nyhetsbrev på hemsidan och kunder som handlat produkter eller upplevelser av oss registreras i vårt onlinebaserade nyhetsbrevsprogram. Syftet är att kunna skicka nyhetsbrev och riktade erbjudanden. Detta system innehåller endast email-adress, om du själv inte registrerat även namn vid registrering på våra hemsidor. Vi anser att du som handlar/har handlat av oss har ett grundläggande intresse för våra produkter/tjänster och att vi har en kundrelation. Det finns alltid en länk längst ned i våra nyhetsbrev för de som önskar att avregistrera sig från våra utskick.

Uppgifterna för en order samlas primärt in via det formulär som användaren själv fyller i på kassasidan i webshoppen, men kan även ske via e-post, formulär på hemsidan eller i vissa fall telefon.

Leverantörer
Personuppgifter som är relaterade till leverantörer sparas i vårt ekonomisystem i syfte att kunna upprätthålla en affärsrelation mellan leverantören och Adventurecoach. Informationen används för att kunna kommunicera med leverantören och berör främst beställningar och priser. Informationen sparas så länge som vi anser oss ha en kundrelation eller till dess ett avtal löpt ut. Personuppgifter och relaterad information som vi lagrar gällande leverantörer:
Förnamn
Efternamn
Telefonnummer
Företagsnamn
Företagsadress
E-post
Hemsida
Organisationsnummer
Bankgiro/plusgiro

Cookies
Vi använder oss av Google Analytics. Det är ett statistikverktyg som används för att analysera hur våra besökare använder sidan. Det innebär att information samlas in om vilka sidor du besöker, antalet klick och liknande information. IP-adress och personlig information anonymiseras automatiskt av Google för att inte göra en användare identifierbar. Om din webbläsare är inställd på att tillåta cookies så tolkar vi det som att du samtycker till att vi får placera cookies på din dator. Du kan själv ändra detta genom att inte tillåta cookies i webbläsaren.

Adventurecoach reserverar sig för eventuella tryckfel/skrivfel samt pris- och programändringar

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Då kan du läsa om våra senaste resor, kurser och event. Vi skickar epost ungefär varannan månad.