Det vilda och vackra Pyreneerna

0

Det vilda och vackra Pyreneerna

Det vilda och vackra Pyrenéerna är ett fyradagars på plats-event där guiden lotsar er genom den utmanande bergskedjan Pyrenéerna i norra Spanien. Ett äventyr för den lite mer erfarna som söker mc-åkning på både asfalt och grus. Fördelningen är hälften asfalt och grusväg. Vi är alltid på vägar, och en adventuremotorcykel är perfekt för dagarna. Detta är ej ett enduro-event. Asfalten är oftast kurvig av mestadels mycket god standard. Grusdelen är allt som oftast ganska utmanande, då grusrutten mestadels klättrar sig över olika berg med regnfåror, stigningar stenar och stora nivåskillnader i vägen. Omgivningarna och utsikterna är mycket vackra. Vi passerar några skidanläggningar och dansar runt 2000 meter strecket som högst.

Med detta har vi stött på stora väder skillnader. 34gr och sol ena dagen för att dagen efter köra över en bergstopp med några plusgrader och snö på vägen. Tiden på året för resan gör att det är relativt tomt och fridfullt i området. Temperaturen rör sig oftast mellan 8–25 gr över en dag.

Vi kommer ha gott om varierande partier att jobba med olika bitar i körteknik genom dagarna. Det är just det här som är Adventurecoachs signum, focus på spännande miljöer och förarens utveckling. En kombinerad upplevelse i körteknik och natur.

Mat och boende

Vi bor på handplockade hotell med middagar på kvällen. Totalt 5 hotellnätter. Detta ingår i resans pris.

Luncher med lokal karaktär intas på genuina krogar längs vägen och bekostas av resenären själv.

Motorcykel

Resenären använder sin egen mc och ansvaras själv för försäkringar, bränsle osv. En adventure-mc är perfekt för resan.

Start/ transfer
Kunden tar sig själv ner med MC eller på annat sätt till starten av eventet i Spaniens nord östra del ca 190 mil från Malmö och avslutas 26 mil västerut rakaste vägen fyra dagar senare. Vi hjälper gärna till med rutt och hotell-rekommendationer för nedresan. Vi jobbar även på ett erbjudande att kunna frakta ner motorcyklar åt ett antal kunder som vill ta sig ner på annat sätt. Mer information kommer. 

I resan ingår

5 hotellnätter med middagar samt guide/ instruktör som lotsar er på ett rekade och förberett äventyr.

Pris kommer snart
 2023 pris var 16 000sek

I resan ingår ej:
Resa till eventet, Mc, kostnad för luncher.

Resan kommer att ske september/oktober 2024.
Anmäl intresse för mer info eller bokning via info@adventurecoach.se

Vanliga frågor

Behöver jag pass på resan?

Ja, eller internationellt id-kort om resan går inom EU.

Vilken erfarenhet behöver man för olika resor och kurser?

Hur mycket erfarenhet du behöver varierar på våra resor och kurser.Det är dock oftast inga att delta i våra olika event! Var inte orolig, vi är här för att coacha dig och tillsamman utveckla dig som mc förare. Det är det som är kärnan i Adventurecoachs verksamhet!

Några delar är grundläggande för alla event. Du bör klara av start i backe samt känna dig bekväm i din mc-körning. Våra kurser är det i allmänhet inga problem att delat på efter din egen nivå om inget annat anges. Du anpassar lätt utmaningen till en nivå du känner dig bekväm med , det är då man utvecklas som bäst!

Resor som bara är på asfalt är det i allmänhet inga problem att delta i oavsett nivå. Vissa resor på grus som kräver mer vana och då är det tydligt beskrivet i eventet. Hör gärna med oss om du känner dig fundersam.

Hur länge kör man per dag?

Ett event i Spanien börjar ca 09:00 på morgonen och avsluts på på hotellet igen vid ca17-18.

Vilken MC-utrustning behöver jag ta med mig?

Du behöver ta med din vanliga MC-utrustning och kläder efter väder: hjälm, handskar, jacka, Ryggskydd, byxor samt stövlar. Värmen kan variera mycket under dagen så ett underställ samt en extra tröja är att rekommendera. Det finns väskor på varje MC så det är inga problem att förvara extra kläder. Har ni problem att klara vikten på ert flyg bagage så kan vi tipsa om att ta på er MC-jackan kanske stövlar med osv och ha de vanliga kläderna i väskan. Tänk på att skydda hjälmen om den åker i resväskan. Placera den i mitten av väskan så skyddas den bättre mot eventuella stötar i lastningen, alternativt ta hjälmen som handbagage.

Vad krävs för försäkring?

Du behöver alltid ta med ditt europeiska sjukförsäkringskort (EU-kortet) när du åker utomlands. Det är ett konkret bevis på att du är försäkrad i ett EU-land. Detta beställs via försäkringskassan och leveranstiden är upp till 10 dagar.

Detta ingår

 • Boende
 • Frukost
 • Instruktör
 • Nivå: Avancerad

Detta ingår inte

 • Bränsle
 • Flyg
 • Försäkring
 • Lunch & middagar

Därför ska du boka med oss

 • Vi delar din kärlek för MC-körning och engagerar oss fullt ut för att skapa oförglömliga upplevelser för dig.
 • Våra resor och event fokuserar inte bara på körning utan också på din personliga utveckling som motorcyklist.
 • Vi tillämpar strikta säkerhetsstandarder och ser till att varje resa genomförs med noggrant planerade rutter och professionell säkerhetsutrustning.
 • Adventurecoach erbjuder ett brett utbud av resor och event som passar alla smaker och nivåer av erfarenhet.
 • Genom att åka med oss får du möjligheten att dela dina passioner med likasinnade individer och skapa livslånga vänskapsband.

Undrar du något?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Då kan du läsa om våra senaste resor, kurser och event. Vi skickar epost ungefär varannan månad.